De kwaliteit van de grondstoffen bepaalt de kwaliteit van ons eindproduct. Bij Duva willen we daarom het aankoopproces zoveel mogelijk zelf in handen nemen. Zo volgen we onze kersen nauwgezet op van het moment van de pluk tot het afgewerkte product, om zo een perfecte kwaliteit te kunnen waarborgen.
Hoe we concreet te werk gaan? Eén keer per jaar kopen we onze kersen, op het moment dat ze rijp zijn, rechtstreeks bij de teler aan. Dit gebeurt in samenwerking met de Belgische Fruitveiling, die de vooropgestelde kwaliteitsspecificaties controleert én garandeert.
Van zodra de kersen geplukt zijn, worden ze onmiddellijk in koelwagens naar ons bedrijf getransporteerd. Daar worden ze door een team van specialisten binnen de 24u (na pluk) op een huisgemaakte likeurmix getrokken.
Enkel op deze manier kunnen we een optimaal smaakbehoud van onze kersen garanderen. Resultaat? Cerisettes die dankzij een strenge selectie van de beste kersen én hun artisanale verwerking, het verschil moeten maken.